ポテトサラダ - Potato Sarada - Krumplisaláta2014.02.18. 15:30, BakaNeko 
	
	
	
	  
	A japánoknák a krumplisaláta egy pöttyet más, mint nálunk. Én szeretem, szerintem finom. Kicsit édeskés, de különleges íze van, önmagában, és hús mellé is kiváló.  
	  
	  
 
	
	   Hozzávalók: 
	- 
		3 db burgonya (~350gr)
 
	- 
		1,5 ek cukor
 
	- 
		1/4 répa (2mm-es darabkékra szelve)
 
	- 
		2/3 uborka (vékonyra szeletelve)
 
	- 
		kettő tojás
 
	- 
		5 dkg sonka (1cm-es kockákra szelve)
 
	- 
		Fűszerezés:
 
	- 
		2 teáskanál citromlé
 
	- 
		só és bors ízlés szerint
 
	- 
		durvára vágott petrezselyem
 
	- 
		Öntet:
 
	- 
		4ek majonéz
 
	- 
		1ek sűrített tej
 
	- 
		1ek tej
 
	- 
		paprika ízlés szerint
 
 
	Szeljük fel a répát és a sonkát vékony és apró darabokra. 
	Az uborkát az erre való szeletelővel vágjuk vékony szeletekre, sózzuk le, és hagyjuk állni egy kicsit. Ezután nyomkodjuk ki a fölösleges nedvességet belőle. 
	Szeljük a krumplit ujjnyi darabkákra, és tegyük fel főni. Sót, és cukrot is adjunk a vízhez. Mossuk meg a tojásokat, csomagoljuk alufóliába, és tegyük a krumpli mellé főni. Forrás után még 10 percig főzzük. 
	Külön edényben tegyük fel főni a répát is. 
	A tojást hűtsük le folyó víz alatt, és pucoljuk meg. Szűrjük le a krumpliról a vizet, és még melegen törjük meg. Adjuk hozzá a tojást, és törjük össze ezzel is. Fűszerezzük citrommal, sóval, borssal, petrezselyemmel, és keverjük össze az öntet hozzávalóival. Ezután szórjuk bele a sonkát, az uborkát és a répát. Keverjük össze, és tegyük a hűtőbe, mert hidegen finomabb :) 
	Jó étvágyat! 
 
	         
		 
	        
	       
 
		
 |