Hot cross bun ホットクロスバン
2014.04.20. 13:53, BakaNeko
Húsvéti finomság
Édes, és könnyen elkészíthető húsvéti süteményként kerül az asztalokra japánban :)
Hozzávalók:
a tésztához
-
250g liszt
-
1 tk fahéj
-
25g cukor
-
1/2tk só
-
25g vaj
-
180ml tej
-
1 tojás
-
65g mazsola
-
1/2 teáskanál száraz élesztő
a kereszthez
-
1/4 csésze víz
-
1/3 csésze liszt
fényezéshez
Dagaszd össze a tészta hozzávílóit, és letakarva hagyd kelni 15 percig. (Ha nem mindenki szereti a mazsolát, csak a tészta egyik felébe tegyél). Egy tűzálló tálat bélelj ki sütőpapírral (vagy csinálhatod muffin-sütőben is) és helyezz rá kis bucikat a tésztából. Takard le nedves konyharuhával még 30 percre, hogy alaposan megdagadjon.
Akereszt hozzávalóit keverd simára, és mintázd meg a bucik tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben süsd me.
A fényezés hozzávalóit gőz fölött melegítsd össze, és kend meg a tésztát, amíg meleg. Hagyd kihűlni, utána fogyasztahtó.