Répatorta イースターカップケーキ2014.04.20. 15:51, BakaNeko
Húsvéti finomság
Ha már húsvét, legyen nyúl. Ha nyúl, akkor répa. És ha a húsvét és a répa találkozik? Akkor legyen répatorta :)
Hozzávalók (12 db-hoz)
tészta
-
1,5 csésze liszt
-
1ek sütőpor
-
1tk fahéj
-
0.5tk gyömbér
-
0,75 csésze vaj
-
0,75 csésze cukor
-
3 tojás
-
2ek narancslé
-
1,5 csésze pépelt sárgarépa
krém
-
0.25 csésze krémsajt
-
2 csésze porcukor
-
1 ek narancslé
díszítés
Egy télban keverjük össze a lisztet, a fahéjat, a sütőport, a gyömbért a vajjal, a cukorral, és a tojással. Ha csomómentes, keverjük hozzá a narancslevet, és a pépelt sárgarépát. 160 fokra előmelegített sütőben süssül 40 percig. tegyük félre hűlni.
Keverjük össze a krém hozzávalóit, és tegyük a hűtőbe dermedni. Amikor már viszonylag szilárd (azaz nem folyik szét) halmozzuk a sütik tetejére, és ültessünk a tetejére egy-egy mini csokinyuszit :)
|